Żurawina wielkoowocowa 400 mg  60 kaps.  (Solgar)
Cena:78.00PLN
Ilość: szt.
Producent:
Solgar Vitamin & Herb
Udostępnij:

BEZPŁATNA DOSTAWA Pocztą Polską !! w przypadku zakupu produktów Solgar na kwotę równą bądź większą niż 50 zł

Żurawina wielkoowocowa 400 mg.

Preparat zawiera żurawinę wielkoowocową (vaccinium macrocarpum) wraz z naturalną witaminą C.
Żurawina od niepamiętnych czasów uważana była za ważny składnik diety, mający duży wpływ na poprawę zdrowia. Medycyna ludowa zaleca stosowanie żurawiny w przeziębieniach, anginie, schorzeniach reumatycznych w przypadku osłabienia funkcji żołądka jelit i trzustki a także w przypadku awitaminozy i przemęczenia.
 
 
Szklana buteleczka zawiera: 60 kapsułek.
 
Sposób użycia:
Osoby dorosłe jedna (1) do dwóch (2) kapsułek dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
 
Skład:
Jedna kapsułka zawiera:
  • Żurawina** (vaccinium macrocarpum) - 400 mg
    (sproszkowany wyciąg z owoców)
  • Witamina C (kwas l-askrobinowy) - 60 mg - 100%*
  • Celuloza (substancja wypełniająca) - 14 mg
  • Stearynian magnezu*** (substancja przeciwzbrylająca) - 6 mg
  • Dwutlenek krzemu (nośnik) - 10 mg
  • Składniki otoczki kapsułki (celuloza, gliceryna woda) - 99 mg

*Zalecane Dzienne Spożycie
**naturalny wyciąg otrzymywany wyłącznie ze świeżych owoców
***otrzymywany z roślinnego kwasu sterynowego

Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

Zastosowanie:
 
Możliwe zastosowania żurawiny wielkoowocowej: infekcje dróg moczowych, choroby układu sercowo-naczyniowego, choroby wrzodowe, choroby dziąseł i przyzębia, infekcje bakteryjne, infekcje grzybicze, wzmocnienie odporności organizmu, awitaminoza, przemęczenie, paradontoza, wyczerpanie, osłabienie wiosenne, osłabienie funkcji żołądka i jelit, operacje urologiczne lub wymagające cewnikowania.
 
Infekcje dróg moczowych
Najbardziej na infekcje dróg moczowych narażone są kobiety, (mężczyźni zapadają na tą przypadłość ośmiokrotnie rzadziej). Z badań wynika, iż niemal 30% kobiet w swoim życiu doznaje zapalenia dróg moczowych. Infekcje dróg moczowych wywołują najczęściej bakterie Escherichia Coli (E.Coli). Osadzają się one w drogach moczowych gdzie powodują stany zapalne. Badania wykazały, iż żurawina zmniejsza przyczepność bakterii E.Coli do ścianek dróg moczowych, jednocześnie obniżając poziom tych bakterii w moczu. Poprzez swoje właściwości wypłukujące bakterie E.coli żurawina może zmniejszać podatność na zapalenie dróg moczowych. Pomaga ona również w zapobieganiu infekcją pęcherza moczowego w przypadku osób mających problemy z opróżnianiem pęcherza (np. mężczyźni z problemami z prostatą). Żurawina przynosi również tak bardzo potrzebną pomoc osobom z założonym cewnikiem lub z zaburzeniami neurologicznymi (np. po udarze, wylewie czy urazie kręgosłupa) gdzie ryzyko powstania infekcji jest bardzo duże. W przypadku skłonności do infekcji dróg moczowych zaleca się przyjmowanie żurawiny w celu zapobiegania ewentualnym ich nawrotom.
 
Choroby serca
Flawonoidy występujące w żurawinie są bardzo podobne do tych występujących w czerwonym winie. Badania potwierdziły, że spożywanie żurawin daje doskonałe efekty w zapobieganiu chorobom serca. Związki zawarte w żurawinie powstrzymują tworzenie się zakrzepów i mają korzystny wpływ na rozszerzenie się naczyń krwionośnych. Posiadają one również właściwości zapobiegające utlenianiu się cholesterolu, co zmniejsza ryzyko arteriosklerozy i zapychania się naczyń krwionośnych.
 
Choroby wrzodowe
Przeprowadzone badania ujawniły, iż substancje zawarte w żurawinie mogą powstrzymywać niektóre bakterie wywołujące choroby wrzodowe od osadzania się na ściankach układu trawiennego. Zaobserwowano, iż żurawina posiada właściwość powstrzymywania osadzania się bakterii Helicobacter pylorii na śluzie żołądka.
 
Choroby dziąseł
Szereg badań wykazało, iż wyciąg z żurawiny zmniejsza o 60% osadzanie się na dziąsłach najczęściej spotykanych bakterii w jamie ustnej. Redukuje to ilość szkodliwych bakterii w jamie ustnej i zmniejsza zapadalność na choroby przyzębia i dziąseł.

Działanie Przeciwbakteryjne i PrzeciwgrzybiczePrzeprowadzono wiele badań, które w warunkach laboratoryjnych potwierdziły znacznie szersze spektrum działania przeciwbakteryjnego i przeciwgrzybiczego żurawiny. Wyniki tych badań będą pomocne przy wykorzystywaniu wyciągu z żurawiny w walce z takimi bakteriami jak: Staphylococcus Aureus, Salmonella enteridis oraz z niektórymi rodzajami grzybów powodującymi choroby skóry.

 
Wszystkie produkty firmy Solgar są hipoalergiczne. Dlatego nie zawierają cukru, soli, skrobi, kukurydzy, oraz żadnych sztucznych środków konserwujących, zapachowych lub barwiących. Używamy wyłącznie szklanych opakowań, co gwarantuje maksymalną świeżość i aktywność wszystkich składników.

Kupujący ten produkt kupili także:

Web Statistics